Thursday, March 1, 2012

Susu oohhh.. Susu

smlm adalah hari 'diam' saya sbb tak update blog. kesihatan kurg mengizinkan pn jd faktor sbb tu mc. ni kepala msh sakit2, pening2 lalat, sendi bisa sana sini, suara dh sengau, tekak gatal2 aiseyyyyy. harap2 tak sampai tahap demam sbb nnti klu tak larat kesian lah haziq ibu tak dpt lyn dia mcm biasa. 

ok, berbalik kpd tajuk hari ni. antara brg wajib dibeli tiap kali gaji.. susu anak. ok, afne bkn nk cerita psl susu apa plg bgs, hatta anak korg mnm susu cap emas pn afne tak kisah. ikut keperluan anak (sbb ada baby/infant/toddler yg alah dgn laktosa) & kemampuan kita utk menyediakannya. k la.. tgk gmbr tu pun korg blh agak anak2 afne mnm susu brand dutch lady perisa coklat. knp coklat? pnjg ceritanya. nk tau juga?! korg belek la blk entry2 lama dlm blog ni hehe..


close up le skit...


nmpk tak? nmpak takkkkkkkkkkkkkkk. ibu diorg je mnm susu takde perisa. sejak bila?? sejak mlm kelmarin kihkihkih. ntah la wei.. rasa mcm perlukan lbh kalsium sejak akhir2 ni rasa makin tua. maklum le umur pn nk masuk 13 ehhh 31 (coming soon). kebetulan masa bawa haziq keluar beli brg, borong susu anak2, nmpk plak promotion anlene ni utk regular RM19.++ & perisa lain RM20.++. lama gak tercegat memikir nk amik perisa mana satu... regular? chocolate? creamy? ehh.. jgn amik gold cos itu utk 51 thn ke atas! last2 amik creamy (ko biar btl afne oooiiii.. klu x mnm siap lah!) dgn sedaya mungkin yakinkan diri "sedap ni.. sedap ni.."

ok, bancuh 4 sudu susu tepung anlene dgn segelas air (200ml) air sejuk atau air suam & hasilnya...


walllaaaaaaaaaaaaa sedap weh! tak rugi beli. takde la bau loya ke apa & yes, mmg rasa creamy. mcm mnm susu full cream dutch lady tu. lupa plak nk bawak stok ke office. kena amalkan 2 gelas sehari. ok, lps ni blh le borong 2-3 peket time harga promo.

jom mnm susu :D


17 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

teruja la plk nak minum susu jugak ;-)

:|: TinTa Kibod :|: said...

aku dh lama mnum anlene ni..
kalau nak ubah selera..
boleh je ko masukkan dlm milo ke nescafe ke apa2 la..
sbg ganti susu tin krimer yg manis tu...aku dah lama sgt2 tak mnum susu tin krimer menjak mnum susu tepung..
asben aku yg tak pernah mnum susu tepung pun dah mula mengikut menjak kawen..hehe...say NO to susu tin krimer manis tu..oppss!!

mama_umar_maryam said...

wahhh klu btol sedap,baru blh telan..hahaha,aku pon ade simpan 1 bungkus susu utk tulang ke kolestrol tah,lupe dah..

Afne said...

diana, jom kita mnm susu :)

Afne said...

ayu, ada beza tak creamy ngan regular? eddy pn galakkan aku mnm. dia mmg suka mnm susu dutch lady fresh tu.

Afne said...

zet, bg aku yg mmg susah nk mnm susu tepung ni mmg aku blh kata sedap sbb lgsg takde bau mcm susu tepung biasa.

jom mnm susu :)

:|: TinTa Kibod :|: said...

aku biasa amek regular je..
creamy tak pernah...ngeeeee!

Afne said...

ohh ok. tq :)

watyz said...

lama x minum anelene. aty biasa amik coklat... :)

watyz said...

eh susu anak kite sama la.

Afne said...

aty, coklat sedap tak?

anak2 aty pn mnm dutch lady juga kan. afne tiap kali gaji menjajau cari kt mana murah hehe..

Liessa said...

hahaha..kak afne i amik cekelat yer..sedap banget... :) bg org la..org lain tak tahu la..

afiq pun dah tukar susu dutch lady..hehe..

Afne said...

perisa coklat manis tak nisa? saja nk try plain alhamdulillah sedap.

hana & haziq mnm perisa coklat. haziq ikut hana kot dr kecik dia tgk hana mnm mcm sedap je.

watyz said...

kat cni paling murah rm20.89. tp hr tu bli dh naik rege rm21.50 kalo x silap. nyampah!

Afne said...

aty, kt sini rata2 jumpa 20.++ gak. aritu saja tgk kt giant masa beli brg. so blh le beli kt situ.

Masya said...

susu annele breamy terbaikkk hoyeaahhh suke jugk...

ingat nak tukar anak minum duct lady.. tp amir mcm xmoo jer.. yg herannya air kotak dutch lady ok jer minum...

Afne said...

sedapppp!

masya, cuba dulu bg klu dia ok, takde beri2 atau sembelit then blh teruskan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...