Tuesday, April 9, 2013

Jantina Baby Adalah...

.... msh menjadi teka teki!

kan afne ada bgtau appointment utk detail scan on 08/04/13 (yakni semalam). alhamdulillah, condition baby ok & baik2 sahaja. kedudukan baby ok, jantung baby ok, uri ok. lega sgt mendengarnya :)

tp nya baby tak buka peha so doktor tak blh nk bgtau jantina baby adalah lelaki atau perempuan. iye, mmg afne dh ada anak sepasang tp sbg ibu2 mengandung yg lain pn msti teringin nk tahu jantina anak yg bakal dilahirkan ye tak? tak mengapa lah, asalkn dh tau condition baby mcmn pn dh sgt bersyukur. nnti klu ada masa lain kali kita gi scan lg.

teringat dulu masa mengandungkan hana, scan berkali2 sampai ke 3d pn dia malu2 nk tunjuk. maka kami redha ajelah. brg baby pn beli warna campur2. tp masa haziq dulu senang2 je dgn bangga dia tunjuk pistol hahahaaaaaa. pastu laju je ibu dia prepare baju2 tambahan utk lelaki. tp yg sbnrnya utk kandungan kali ni afne dh pn settled dgn brg2 & baju baby. mmg tak tunggu pn tarikh appointment smlm. checklist keperluan bayi & ibu akan afne share kemudian k ;)


6 comments :

lia said...

iskkk aku lak xcited nak tau...

baby malu2 ni... biasa baby pompuan ;)

~ana~ said...

ana pun tiap2 bln scan tp still x nmpk..dulu abg2 dia senang je nmpk. huhuhu...

wan nurul hezrina abd halim said...

nurulnie hah blum ada boboi.hehe

Afne said...

lia, aku pasrah aje lah. tgk lah nnti klu ada masa nk gi scan lg.

Afne said...

ana, kali ni ana dpt baby girl kot ;)

Afne said...

nurul, takpe... apa pun jantina anak tetap anugerah Allah yg tak ternilai. In Shaa Allah, ada rezeki utk nurul dpt baby boy nnti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...