Friday, August 28, 2015

Jalan-Jalan Ke Melaka

salam semua :)

cptnya masa berlalu... sedar2 dh hari jumaat! k, belanja 1 entry sblm weekend. cerita 2 mggu lps sblm birthday haziq kami bawak anak2 ke Melaka. sbnrnya ikut eddy atas urusan kerja. tak tido sana pn balik hari je. dh settled kerja kami sempat2 kan ke Mahkota Parade cr brg :)


lps tu bawak anak2 naik Melaka River Cruise & Menara Taming Sari. antara tmpt2 yg kami x sempat bawa anak2 masa short vacation ke Melaka tempoh hari. utk harga tiket korg blh refer sini.




lama juga naik bot ni & sepanjang tepi sungai dipenuhi pemandangan yg menarik cthnya lukisan2 mural pelbagai budaya, kawasan kg lama yg msh dipelihara ciri2 rmh melaka lama, pokok2 kayu bakau & setiap jambatan ada nama2 sendiri.

keluar dr jeti river cruise kami jln lg ke replika kapal laut Fior De La Mar. menurut sejarah kapal ni karam di selat melaka. yg ni kami dh x larat nk masuk naik ke atas. amik gmbr je sbg kenangan.


ok, korg tgk muka bos dgn anak bos yg kecik... hahahhahaaa. special edition tau! selalu korg tgk muka dia garang je kannnnnn... hanya jauhari mengenak manikam bhahahahaaa

dr situ dh nmpk menara taming sari yg famous di Melaka. anak2 trs excited ajak ke sana. waktu tu dh lewat ptg tp anak2 punya psl kami layankan saja. sesekali kan... bkn selalu pun.


utk harga tiket Menara Taming Sari blh refer sini.

pemandangan dr atas menara mmg menakjubkan! kebetulan plak masa tu cuaca mmg cerah dgn matahari ptg mmg seronok nmpk kapal2 laut besar dr kejauhan. wefie atas menara :)


kawasan Melaka River Cruise & replika kapal Fior De La Mar...







kawasan bandar Melaka...




kawasan pantai...


penat mmg penat tp seronok, Alhamdulillah. walaupun x byk tmpt kami pusing tp dh cukup menggembirakan anak2. ada rezeki lain kali blh bawa anak2 ke Melaka lg, In Shaa Allah.

kali ni mmg takde beli souvenirs kt Melaka. balik2 belacan, cencalok, keychain, fridge magnet... stok yg ada pn x hbs lg hehe. ni je brg2 yg kami beli di Mahkota Parade :)



4 comments :

beat said...

best melaka nih!bln 11 kot nk p

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam. Wah satu family posing sakan..comel je.

Selamat hari merdeka!

Afne said...

Hai beat, mmg best x jemu jln2 melaka. Byk tmpt menarik & mknn pn sedap2 :)

Afne said...

Hai mummy, sesekali lyn wefie hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...