Edisi msk & mkn Jun 2019. Ok lah ok lahhhh... kita bkn manusia sempurna hari-hari masak. Kerap juga ngeteh kt kedai kikikiiiii. Kdg-kdg mls basuh toto kita hntr ke laundry masuk mesin masuk syiling settled. Kedai mkn sblh laundry pulak tu.... lyn kan anak-anak mkn roti canai
Lempeng cicah kari ayam. Klu msk kari ada lbh mmg Afne buatkan lempeng, In Shaa Allah licin yea baki kari tu kikikiiiii
Selang seli kdg msk kdg beli. Klu sbk sgt tak sempat msk atau kehabisan stok brg bsh makanya tapau aje lah.
Bln 6 thn ni musim durian. Alhamdulillah rezeki dpt mkn durian sedap2.
Homemade mihun sup. Kang kata Afne tapau pulak 😂
Ok, yg ni mmg kwn tapaukan utk anak-anak yg ketiduran dlm kereta waktu kami ke open house. Alhamdulillah, sedap sgt.
Menyantuni tetamu dtg beraya... minta maaf hidang ala kadar.
Ada baki kuah bolognese jd Afne buatkan pizza instant utk anak-anak. Bkn ssh pun, sapu bolognese atas roti & tabur campuran ceddar cheese & mozarella cheese. Suhu oven pn agak2 je😬
Boss belanja nasi lemak lowpiak. Mkn ayam goreng garing panas-panas waktu hujan mmg heaven.
Seronok dpt restock brg basah mcm ni. Simpan ikut portion yg perlu digunakan. Jimat masa.
Gmbr bdk kecik mkn aiskrim pun ada 😜
Ulam mmg fav kami. Lauk mcm ni pn dh bertambah-tambah nasi dibuatnya. fyi, Hana pn suka mkn ulam pegaga dgn syarat ada budu.
Mcm biasa, fav kami sekeluarga, cekodok pisang.
Gabungan yg selalu buat anak-anak puji ibu. Kari ikan atau ayam & sambal terung. Hafsyah pn suka mkn kari.
Antara cekodok yg Afne kerap buat utk kudapan mlm hari. Alhamdulillah, semua mkn tanpa merungut.
Durian lg... nikmat dunia 😋
Balance kulit popia dr projek buat crab stick popia frozen (lupa snap gmbr). Afne gulung, gunting & gorengkan. Hana buatkan perisa horlick campur nestum. Dpt sebalang kejap je hbs.
Bln Jun tak byk gmbr nk share sbb mood bln raya kan. Kita tunggu bln seterusnya 😉
No comments :
Post a Comment