Tuesday, April 26, 2011

AKTIVITI HUJUNG MINGGU

mggu ni takde aktiviti msk memasak mcm mggu lps. setakat msk utk lunch & dinner je.

sabtu

pg2 goreng homemade karipap frozen. lps breakfast & kemas2 apa patut lps tu mandikan anak2 kemudian siap2 ke tesco extra cheras. niat utama nk gi pej pos & bawa anak2 jln2 sambil cuci2 mata hehe

 gmbr kak hana sorg je sbb haziq moody

masa afne sampai kt tesco tu lbh kurg jam 11.00 gitu la. terpaksa parking jauh skit sbb yg berdekatan dgn main entrance dh penuh. ngam2 je nk buka buckle car seat haziq, terdengar something scratching. sorg lelaki bangsa c*na pakai t-shirt pink dgn document beg warna merah tgh menggores kereta gen2 oren yg diparking btl2 kt blkg kereta afne! mmg nmpk jelas dia pegang pisau/cutter bersaiz bsr. sekali lg dia gores kereta selang sebuah dr kitorg! lelaki c*na tu mcm dh perasan yg afne nmpk sbb dia pn mcm takut2 asyik pandang arah kitorg. afne lg takut (mana la tahu kan dia pegang pisau tu!) trs suruh hana masuk blk dlm kereta & pusing2 dulu cr parking kosong dkt dgn main entrance. lps bawa anak2 masuk ke tesco trs cari guard & inform diorg psl hal tu. kelam kabut staff guard & yg lain2 cr lelaki c*na yg ntah gila agaknya buat benda2 tak bermoral mcm tu. tak tahu lah nasib si psiko tu dpt ditangkap atau tak.

dh settled urusan kt pej pos, masuk ke tesco cuci2 mata. rembat sehelai blouse utk hana & suit utk haziq. yg lain2 brg dapo. pastu lyn hana main2 kt tmpt permainan. melayang RM7 ibu huhu..


 



haziq tak nak lgsg join kak hana main2. tkt agaknya tgk gajah dpn mata hehe. lps tu trs blk, msk2 lauk simple, mkn & tido dgn anak2.

ahad

bgn pg lps breakfast trs membasuh baju bajan & kemas2. tetiba dtg angin rajin nk reorganize perabot dlm bilik. alahhhh.. takat tukar posisi katil & meja solek blh la. lap kipas, sapu2, mop lantai bilik & tukar cadar/sarung bantal. isshhh.. hebat tak hebat angkat-tolak-tarik vono sesorg?! hahahahaaa

tgk tu anak bujang sbk nk amik beg mekap

rmh kami ni kecik je.. keluasan bilik ala2 comel gitu. sumbat katil, almari, meja solek & side table pn dh penuh. syukur alhamdulillah.. ada tmpt kami berteduh.





menghala ke kiri tuju bilik air. nmpk tak bhgian tepi rak towel yg kosong tu? haaaaa... tu le port fav haziq klu merajuk.. kadang2 kt balkoni.. kadang2 nyorok bwh meja mkn hahahaaaa

 
gmbr ni kak hana yg snap.. muka tulen haziq br bgn tido hehe

sempat msk nasi, ayam goreng & sayur campur je. cukup lah utk kami 3 beranak. hana mcm biasa lah mmg suka meratah sayur brokoli. haziq cukup berselera mkn nasi dgn lauk yg ibu msk.

2 org pembantu saya dh tertido kepenatan. memasing sbk je nk tlg.. lbh kpd tlg menyibuk dr tlg mengemas hahahhaaa


rasa mcm nk join diorg je tp... byk lg keje2 rmh yg perlu dibereskan. hmmm.. makin anak2 membesar makin terkejar2 masa. lps segarkan bdn (mandi) cadangnya nk baring2 sekejap tp anak2 plak dh bgn. takde nya lah diorg nk bg ibu chance lelapkan mata barang seminit dua.

korg buat apa weekend aritu?


4 comments :

RaRa said...

betul..betul..betul..time kita nak tido budak2 pula dah jaga dari tido..

;)

Afne said...

sejak2 ada anak mmg kena korbankan waktu tido yg lena & berpanjangan hehe

cikmOt said...

afne...sila lapor diri kat blog aku...mekasih...

Afne said...

baik puan! ishh berdebor ni haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...